Det absoluta händelseförloppet E3 2021

 

Efter förra årets avsaknad av E3 fruktade jag det värsta. Konceptet är dött och vi kommer aldrig få uppleva hajpfester av dess like igen. Men hajpen är tillbaka! Microsoft och Nintendo ska båda vara på plats, och inte nog med det, omkring samma vecka startar även Geoff Keighleys Summer Game Fest, med ett öppningsnummer i samma anda som de presentationer vi älskar. Goda tider, med andra ord, och ni vet vad det betyder. Drömdags! Ju större och galnare, desto bättre!

 

Av de företag utanför de tre stora är det Ubisoft som intresserar mig mest, och denna presentation kommer att börja med en gameplay-visning av Far Cry 6. Det kommer se schysst ut och så, men direkt efteråt bleknar det inför Beyond Good and Evil 2. Nej, Beyond Good and Evil Nexus. De insåg nämligen att det inte var så bra att kalla en prequel för ”två”. Och för att återanvända en tidigare spådom: trailern slutar med att avslöja en äkta tvåa, den verkliga uppföljaren på del ett, med Michel Ancel vid rodret som frilansare. Efter detta ser vi en massa saker om mobilspel, Tom Clancy, The Crew-DLC och annat jag inte bryr mig om, fram till de visar upp ett sprillans nytt Rayman i 3D, som kommer att påminna om Mario 3D World, komplett med co-op, och grafiken ser lika läcker ut som en Pixar-film. Showen avslutas dock med Assassin’s Creed, och nästa del i serien är... en multiplayer-MMO. Deras största spelvärld hittillsO ja, det kommer bli ett alltid-online, mikrotransaktionsinfesterad money-grab, och alla fans kommer att avsky det. Men! Det följs av utannonseringen av ett mindre, mer story-drivet Assassin’s Creed som utspelar sig i en och samma stad! Jupp, hädanefter kommer de separera sina ”games as service” från ”kärn”-spelen, så att alla får vad de vill ha!

 

Microsofts presentation kommer i år dra ner på ”GAMERRRR”-estitiken, dvs. färre neonljus, inte lika många montage med pop-sånger, inga långdragna tal om hur Xbox är den bästa stället att spela alla spel! Bara trailer efter trailer. Men innan de ens startar går Phil Spencer upp på scen och berättar att de har hittat en lösning till drift-problemet—ni vet, där analogspakarna hamnar off-center och rör på sig av sig själva—och samarbetar nu med samtliga konsoltillverkare för att skapa hållbara handkontroller man kan spela med utan oro. Spel som till exempel Banjo-Kazooie 3, som blir först ut på showen! De tre första världarna visas upp i korthet, och ingenting tyder på att det blir något annat än en total återgång till seriens storhetstid. Vad kan toppa detta? Tja, kanske inte Gears 6, men den trailern ser ändå rätt najs ut, klart bättre än tidigare delar, med Uncharted-klättrande och stora öppna områden att utforska. Sedan blir det mörkt… stjärnor visas runtom scenen via holografisk projektor… och Starfield visas upp. Det bjuder på en landmassa tio gånger så stort som Skyrim, spritt över fem stora planeter och ett gäng mindre. Moderna städer, vida vildmarker och rymdutforskning kommer att få det att kännas närmast oändligt i sin variation. Releasedag: sommaren 2022.

 

Och viktigast av allt: Nintendo. Nånting nånting Golden Sun 4. Jag väljer att tro att det öppnarpresentationen, och jag kommer knappt ens att uppfatta de två nästkommande trailerna, för jag kommer springa runt i rummet och skrika som en galning. Men just när hypen satt sig, rivs den igång igen när ett nytt Metroid i 2D visas upp! Utvecklingen hjälps av Hollow Knight’s Team Cherry, och det visare sig vara anledningen till varför Silksong har tagit så lång tid. Vid det här laget sitter jag och hyperventilerar, och trailers för Animal Crossing-uppdateringar låter mig andas lite… men inte länge, för mitt hjärta får nästintill nådastöten när de utannonserar deras nästa Classic-enhet: DS Classic! En nästan exakt kopia av original-DS, men med långt bättre skärmar, och den innehåller trettio (!) av de bästa DS-spelen. Plus att du kan spela faktiska DS/GBA-kassetter på den! Efter allt det här vill jag mest att showen ska sluta så jag kan smälta allt, men inte innan den obligatoriska ”one more thing”, och här får vi vår första titt på det Donkey Kong-projekt de ryktas jobba med: Donkey Kong World, en efterträdare till DK64. Nog för att det krockar lite med Banjo-Threeie från Microsoft, men detta kommer att skilja sig i det att allting utspelar sig på en enda stor öppen ”bana”. Likt Bowser’s Fury kan man gå från plats till plats som man vill och samla—låt oss säga—silverbananer.

 

Jag har inte ens tagit upp Summer Game Fest, eller det faktum att Sony är bekräftad som medverkande! Men det är här jag väljer att sätta punkt. Ska sanningen fram är jag inte fullt lika hajp för Playstation som jag en gång var.Jag har inte ens hunnit avnjuta mycket av det som redan finns ute, som Ghost of Tsushima och Days Gone. Tja, visst vore det roligt om de kom ut med en exklusiv reboot av Journey to Silius av Sucker-Punch, men vid det här laget vill jag bara att de fortsätter på samma spår: kvalitativa, storydrivna spel med grafik så snygg att moder natur blir avundsjuk. Det, och något som tvättar munnen från den beska eftersmak som The Last of Us 2 lämnade. Det vill säga inte en remake på det första spelet, Sony!


Om

Min profilbild

Hikargh

TV-spel är typ en tredjedel av min existens.




RSS 2.0