A Hat in Time kommer ALDRIG att komma till Switch. Någonsin.

För drygt ett år sedan kom ett plattformsspel som på något sätt lyckades bli nostalgiskt sekunden efter jag hade klarat det. Ett spel som, för att dra en gammal klyscha, fick mig att minnas varför jag gillar TV-spel. Spelet heter A Hat in Time, och förutom att det inte var lika polerat som det kunde ha varit, och det kördes i 30 fps på PS4, hade det inga egentliga svagheter. Eller, en grej: det fanns inte på Nintendo Switch.

 

Men det är väl lugnt: allt kommer ju till Switch förr eller senare, eller? Inte den här gången. Tidigt detta år gick de ut med att de inte hade några som helst planer för en Switch-version. Tråkigt, men ‘inga planer’ betyder väl egentligen bara ‘inte just nu’? Inte enligt utvecklarna Gears for Breakfast: för ungefär en månad svarade de på frågan än en gång med ett utförligt och målande svar.

 

‘Nej.’

 

Okej, som om det behöver sägas: självklart ska man aldrig trakassera utvecklare bara för att de inte gör som man vill. Att ta till hot och fula ord är aldrig okej, oavsett vad saken gäller. Med det sagt tror jag inte det räknas som jättekontroversiellt att tycka är ovan svar är... otillräckligt? Varför kommer det inte till Switch? Det skulle bokstavligt talat sälja fem miljarder exemplar. Någon pekade ut, utan varken hot eller fula ord, att det är i synnerhet underligt med tanke på att spelet är ett kärleksbrev till N64/Gamecube-erornas plattformsspel, och till detta fick vi ett ännu mer genomtänkt svar.

 

Vi 👏 kan 👏 älska 👏 vad 👏 vi 👏 vill 👏 utan 👏 att 👏 för 👏 det 👏 vara 👏 skyldiga 👏 ett 👏 skvatt!’

 

De, öh... de har inte fel. Men liksom, ett annat svar skulle kunna vara: ‘En Switch-port skulle kräva att vi lägger ner resurser som vi hellre vill använda till annat.’ Jag hörde till och med att de hade svårt att få den uråldriga grafikmotorn som de använt att fungera på Switch. Det är en utmärkt ursäkt inte göra en port. ‘Vi behöver inte så vi tänker inte göra det’, är en mindre bra sådan. Men nåja. Spelet är fortfarande ett av de bästa plattformsspelen i modern tid, dryg twitter-PR åsido, och om det inte kommer till Switch, så kommer det inte till Switch. Då kan alla med gott samvete köpa det till PC, PS4 eller—

 

https://www.youtube.com/watch?v=OzQ-6P_R2ZE

 

BWAHAHAHAHAHA!

 

Låt detta vara en läxa! Oavsett hur mycket utvecklarna stretar emot, kommer allting att hamna på Switch. Finns ditt spel inte på Switch, ska det antingen ha super-advancerad megagrafik, eller så ska du tänka om och släppa det på Switch. Det kan lika gärna inte existera alls om det inte finns på Switch! Länge leve Switch Master Race!

 

...ahem. Vad jag vill mena är att jag är uteslutande glad att det äntligen hände. Ett ypperligt spel till en ypperlig konsol, och mer pengar till en ypperlig studio. Men lite narr förtjänar dem för deras smått barnsliga tvärnej. Så länge det följs av att vi alla går och köper spelet sedan.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Hikargh

TV-spel är typ en tredjedel av min existens.
RSS 2.0