Det absoluta händelseförloppet E3 2019

 

E3 är störtroligt och en höjdpunkt på året!

 

Där, jag sa det. Inte för att det är så värst kontroversiellt att gilla E3, men det verkar ha blivit mer och mer populärt att spotta på det och kalla det för överhajpad glorifierad reklam. Jag tänker inte ens dra ‘ni har rätt, men jag älskar det i alla fall’-kortet. Jag håller helt enkelt inte med. E3, för mig, är ett firande av TV-spel. Ett avslöjande kan ge större adrenalinrush än en perfekt present på julafton. Sony har visserligen dragit sig ur för i år, men med ett Microsoft som har mer att bevisa än någonsin och ett Nintendo som alltid ruvar på hemligheter är det svårt att inte låta hajpen omfamna mig ändå.

 

Så jag tänker drömma. Och det stort. Glöm att hålla förväntningarna i schack: här är vad jag definitivt tror kommer att hända på E3 2019.

 

För Nintendos del inleder de Directen med Mario Maker 2. Shigeru Miyamoto spelar en Mario World-bana, och vi tror såklart att det rör sig om ytterligare information... men så säger han ‘ah, vad det här gör mig nostalgisk, om jag bara kunde spela originalet!’ Då stänger han ner programmet, och öppnar upp den sprillans nya SNES-appen för Online-prenumerationen! Kameran zoomas in på när Shigge spelar Mario World, vilket leder till en trailer där vi får veta att, från och med efter presentationen, kommer tjugo klassiska SNES-spel vara tillgängliga för de som prenumererar på Switch Online, med 1-2 nya varje månad. Efter detta lyckopiller får vi veta mer om Animal Crossing, Luigi’s Mansion 3, en teaser-trailer för Metroid Prime 4, samt ett ny spelserie vi aldrig sett förut. Visningen slutar med en fantasy-doftande trailer med mycket bekant musik från Matoi Sakuraba, och en beige-hårig kille som knuffar på en staty med en magisk lysande hand...

 

På Ubisofts presskonferans har de bestämt sig för att skippa Just Dance-numret, och hoppa direkt till ett tredje Rayman-spel i Legends-stuk. En liten teaser för nästa års Assassin’s Creed Vikingatiden följer, och därefter Watch_Dogs 3. Beyond Good and Evil 2 får sin beskärda del i rampljuset, men viktigast här är att Michel Ancel går ut på scen och lovar alla att, när denna prequel-spinoff är färdig, kommer de att släppa en äkta uppföljare till det första spelet som alla egentligen väntar på.

 

Microsoft, å sin sida, kommer att bjuda på en lång presentation på två hela timmar, vilket kommer att inledas med en superbombastisk trailer för Halo Infinite. Gameplejn ser misstänkt snygg ut, hiskeligt snyggt ut, och i slutet säger Master Chief något i stil med att han ‘jobbar med uppdaterad hårdvara’, varav skärmen snyggt går över till en simpel bild av en spelbox med namnet ‘Xbox Infinite’. Phil Spencer går ut på scen, och berättar att den nya hårdvaran kommer vara i butik våren 2020 tillsammans med nya Halo. Resterande spel bjuder på både gammalt och överraskningar: det som George RR Martin jobbar med tillsammans med From Software är i centrum, men också nya Battletoads, och ett nytt Rare-spel. I vanlig ordning blir det spel på spel på spel, med ett Phil Spencer-tal var femte trailer eller så. Som sista grej får första delen av Final Fantasy 7-remaken releasedatum.

 

När det blir Bethesdas tur, ställer sig Todd Howards upp och ber personligen om förlåtelse för Fallout 76. Han lovar dyrt och heligt att spelet ska balanseras om, och inte minst att ett äkta single-player-läge ska tilläggas, vilket tar vara på spelvärlden som om det vore Fallout 5. Det kommer ta lite tid att skapa, men som plåster på såret visar de upp något annat vi velat ha, nämligen Fallout 3 and New Vegas Remastered. Ja, även till Switch. Till och med EA kommer att vara bättre än normalt i år: de visar upp Jedi: Fallen Order, och lovar att Dragon Age 4 inte kommer vara en online-pärs. Indie-utvecklare får även de tillfället att visa upp några av sina verk. Och sen Mirror’s Edge: Catalyst 2. Och Mass Effect: Remastered Trilogy.

 

Om inte precis alla av dessa går i uppfyllelse tänker jag tjura i ett hörn och käka glass.


Om

Min profilbild

Hikargh

TV-spel är typ en tredjedel av min existens.




RSS 2.0