Den bästa av spelvärldar

Va, vadnu? Vad är det som händer? V-vänta lite... waaaaaah!!!

 

Uff! Oj, vad hände? Nämen, det verkar som jag sögs in i en dimensionsvirvel, och har hamnat i en värld precis lik vår egen, fast inte riktigt. Låt mig kolla internet en snabbis... ojdå! Det verkar som att den här världen uppkom från den bra tidslinjen i spelvärldens historia, där företagen inte blev besatta av pengar och förblindade till vad folk faktiskt vill ha. Få se vad som är annorlunda...

 

Ubisoft, tja, de gjorde visst Assassin’s Creed 1 och 2, men jag ser ingen Brotherhood eller Revelations. Men det finns en trea... och de väntade längre än ett år med att släppa den! Det är ett färdigt spel, med ytterst få buggar, och storyn har ett tillfredsställande avslut som lämnade dörren öppen till en uppföljaren AC4, som också blev ett toppspel! I den här verkligheten har de heller inte avskedat huvudregissören för serien, så allting tycks hålla hög kvalitet och kännas konsekvent. Vi väntar just nu med spänning på Assassin’s Creed 5, som kommer bli den avslutande delen. Ubisoft gjorde också ett tredje Rayman-spel, en hel trilogi av 2008s Prince of Persia, och en Beyond Good and Evil 2 som tycks vara den uppföljare fansen var ute efter.

 

EA då? Oj, kolla, de har jobbat hårt med nästa spel i Mirror’s Edge-rebooten ser jag. De satte DICE på det direkt efter att det enda Star Wars Battlefront-spelet blev färdigt förra året, komplett med allting man kunde önskat sig, inklusive en tio timmar lång kampanj. Inga mikrotransaktioner heller; det behövdes inte, för det sålde mer än femton miljoner på under ett år. Visceral lever och mår bra, och Amy Hennigs Star Wars-spel beräknas komma ut nästa år. Mass Effect Andromeda fick 9or och 10or från så gott som alla siter, och nu när jag kollar närmare verkar det som att ME3 var ett klart bättre spel än det vi fick här. Självklart finns en remaster-trilogi på PS4, Xbox One och Switch, och på tal om trilogier har Dead Space sedan länge fått sin, i väntan på sitt fjärde spel som tydligen blev avtäckt under årets E3.

 

Nintendo... men vänta, vad är det jag ser? Ett enormt utbud av retrospel finns att erhålla via en streaming-tjänst! Allt man kan tänkas vilja spela för 99 spänn i månaden—inklusive Terranigma och Mr Gimmick—och om man vill “köpa loss” ett spel kostar det 40 spänn, oavsett vilken konsol det gäller. De har även insett att det inte går att stoppa emulering, så köper man ett spel kan man också föra över rommen till sin PC för att spela på vilken emulator man vill. Allt tack vare Satoru Iwata, vars cancer blev botad i den här verkligheten! Wii U hände precis som här, likaså Switch, men 3DSen fick bara två olika varianter—XL och vanlig—och båda var riktigt sköna för händerna från början.

 

Microsoft insåg till sist att exklusiva spel är det som säljer konsoler, så de storsatsade på alla möjliga förstapartsstudior, och har startat fullskaligt krig mot Sony. Det har inspirerat dem att fokusera på ännu mer kvalitet än i vår värld. Oj, i år fick vi visst en Medevil-uppföljare. Och Tombi 3. Microsoft kontrade med, tja, Contra, och de har även börjat backa Wayforward, vilket har givit oss ett fullt påkostat Shantae i 3D. Microsoft är kända som risktagarna; alla deras spel kanske inte alltid håller måttet, men de har störst mångfald i sin katalog.

 

Activition ger inte ut ett nytt Call of Duty varje år, och fansen jublar varje gång nästa del kommer. Warner Brothers har sammarbetat med JK Rowling och Bethesda för att skapa det där episka äventyrspelet i Harry Potter-universumet; något mobilspel är det inte tal om (inte heller Cursed Child, kan tilläggas). Konamis chefer tycks ha blivit besökta av tre spöken, för de har gett bort Metal Gear-rättigheterna till Kojima, satt tillbaka PT och utannonserat en hel drös med spel, inklusive Suikoden VI! Nej vet ni vad, jag tror att jag stannar i den här världen. Jag kommer att dedikerad bloggen till att rapportera om allt som ni bara önskar att ni... n-nej vänta, vad är det där! Crap, dimensionsvirveln är tillbaka! Rädda sig den som kan! Gaaaaaaah!!!

 

Dunk, aj! Huvudet snurrar... måste kolla datorn. Attans, då var jag tillbaka i den gamla verkligheten. Med Metal Gear Solid Survive... och en Spyro-samlingen med bara ett av tre spel på skivan. Men ack, jag får inte misströsta. Vår värld må inte vara den bästa av världar, men man får inte glömma att det finns fina saker här med. Som Shenmue 3. Och Celeste. Och Backpacker Ashley från route 2.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Hikargh

TV-spel är typ en tredjedel av min existens.




RSS 2.0